+30 2414 003039 (Gr)  +30 212 213 3744 (Gr)  +357 22 030278 (Cy)   [email protected]

Η Μινέρβα προχώρησε στην εφαρμογή και πιστοποίηση με το νέο πρότυπο σύστημα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001:2018 για τα εργοστάσια του Σχηματαρίου και των Ιωαννίνων, από τον φορέα πιστοποίησης BM TRADA.

Η συνεχής βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης αποτελεί πάγια προτεραιότητα της βιομηχανίας τροφίμων Η Μινέρβα προχώρησε στην εφαρμογή και πιστοποίηση με το νέο πρότυπο σύστημα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001:2018 για τα εργοστάσια του Σχηματαρίου και των Ιωαννίνων, από τον φορέα πιστοποίησης BM TRADA., στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της δραστηριότητάς της.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Πιστοποίηση ενεργειακής διαχείρισης | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

 

Η οικογένεια Αργουδέλη χτίζει τεχνογνωσία ήδη από το 1860 στη Λέσβο, ενώ το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ταχινιού και χαλβά ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά. Φτιάχνουν ταχίνι από εκλεκτά σησάμια και με αυτά ως πρώτη ύλη ζυμώνουν τον χαλβά τους στο χέρι, εξ ου και το λευκό χρώμα και η ινώδης, τραγανή υφή του. Οι Αργουδέληδες τιμήθηκαν το 2018 με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου «Εύη Βουτσινά». Απολαυστική η κλασική γεύση και πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή με φρεσκοκομμένο χαρμάνι ελληνικού καφέ, που σμίγει ανάλαφρα με το άρωμα του σουσαμιού. 

Η ιστορία μας - Αργουδέλης (argoudelis.com)

Από τις 1/2/2021 δεν επιτρέπεται η εισαγωγή στην Ελλάδα Πλαστικών υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και περιέχουν ουσίες μπαμπού. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν απόθεμα των προϊόντων αυτών θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτά να μην διατίθεται στην αγορά μετά τις 31.7.2021.
Τα πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα (ΥΑΕΤ) θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Καν. (ΕΕ) 10/2011, το παράρτημα I του οποίου περιλαμβάνει κατάλογο με τις εγκεκριμένες ουσίες για την παραγωγή πλαστικών ΥΑΕΤ, καθώς και τα επιτρεπόμενα όρια μετανάστευσης αυτών.
Για περισσότερες διευκρινίσεις δείτε το FAQ από τον ΕΦΕΤ.

Η πανδημία COVID-19 οδήγησε τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τους εργαζόμενους και τον γενικό πληθυσμό να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς προκλήσεις σε σχέση με τον ιό SARS-CoV-2 και επέφερε πολλές επιπτώσεις στον κόσμο της εργασίας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία εστιάζει σε στρατηγικές για την ενδυνάμωση των εθνικών συστημάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικά και ισχυρά, ώστε να αντιμετωπίζουν σημερινές και μελλοντικές κρίσεις, μέσα από τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν (από τον κόσμο της εργασίας).

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δείτε το ανανεωμένο Υγιειονομικό Πρωτόκολλο για τα τουριστικά καταλύματα και την λειτουργία των ξενοδοχείων το οποίο εκδόθηκε από τις 21/04/2021 και ισχύει μέχρι 31/05/2022.


Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι:


-Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.
-Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ.
-Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards) – εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.
-Συνιστάται η παράθεση των προϊόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

H ΒΜ Group - BM TRADA είναι σε θέση να διασφαλίσει την τεκμηρίωση της επιχείρησης σας σύμφωνα με τις τελευταίες κανονιστικές και νομοθετικές μέσω του Covid – 19 Cotrol Module for Hotel Facilities. Το συγκεκριμένο Module αναπτύχθηκε ειδικά για ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες βάσει του οποίου τα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων θα επικυρώσουν την εφαρμογή των κανόνων, των διαδικασιών και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους φιλοξενίας και εργασίας.

"Όλα όσα θέλεις είναι η Ελλάδα", τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στην αρχική του παρουσίαση στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στις 9/3/2021 στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin σχετικά με την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου από 14 Μαίου 2021 και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τις επιχειρήσεις. Ξεκινήστε με ασφάλεια την δραστηριότητα σας έχοντας λάβει υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στον νέο κορωνοϊό. (Πηγή Θεοχάρης: Ανοίγει στις 14 Μαΐου ο Τουρισμός | Έθνος (ethnos.gr)

 

H ΒΜ Group - BM TRADA είναι σε θέση να διασφαλίσει την τεκμηρίωση της επιχείρησης σας σύμφωνα με τις τελευταίες κανονιστικές και νομοθετικές μέσω του Covid – 19 Cotrol Module for Hotel Facilities. Το συγκεκριμένο Module αναπτύχθηκε ειδικά για ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες βάσει του οποίου τα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων θα επικυρώσουν την εφαρμογή των κανόνων, των διαδικασιών και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους φιλοξενίας και εργασίας. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φετινός έλεγχος του συστήματος FSC® για τον όμιλο επιχειρήσεων ALFAWOOD σε Λάρισα και Γρεβενά. Ο όμιλος ALFAWOOD εφαρμόζει για 4η συνεχόμενη χρονιά πιστοποιημένο σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας, δείχνοντας κοινωνική ευθύνη και σεβασμό προς το περιβάλλον.

 

Δείτε Περισσότερα στον σύνδεσμο. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση για την επιβολή υποχρεωτικών μέτρων στις εταιρίες που ευθύνονται για την αποψίλωση των δασών, ώστε τα προϊόντα που καταναλώνονται στην ΕΕ να μη συνεισφέρουν στην παγκόσμια καταστροφή.
Από το 1990 έχουν καταστραφεί 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χλμ. δασών, έκταση μεγαλύτερη από τη Νότια Αφρική. Η αντιστροφή της αποψίλωσης των δασών είναι καίριας σημασίας για την προστασία της βιοποικιλότητας, τη δημιουργία «πνευμόνων πρασίνου» και τη βιώσιμη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Το φοινικέλαιο, το κρέας, η σόγια, το κακάο, ο ευκάλυπτος, ο αραβόσιτος, η ξυλεία, το δέρμα και το καουτσούκ συγκαταλέγονται στους κύριους παράγοντες του φαινομένου.

88927
Η BM TRADA αποτελεί έναν από τους κορυφαίους φορείς πιστοποίησης στηρίζοντας εδώ και δεκαετίες την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία των δασών. Τα προϊόντα και οι πρώτες ύλες που προέρχονται από εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων πιστοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα Chain of Custody (FSC, PEFC) & Supply Chain (RSPO, UTZ). 

Περισσότερα

Το πρότυπο ISO / IEC 27701: 2019 αποτελεί επέκταση του διαχειριστικού συστήματος ISMS -ISO 27001 & των οδηγιών ISO 27002 και αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων.

ISO 27001

Παρέχει την καθοδήγηση σε οργανισμούς και εταιρείες που επιθυμούν να εφαρμόζουν συστήματα που να υποστηρίζουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR 2016/679. H εγκατάσταση και η εφαρμογή του συστήματος PIMS κατά ISO 27701:2019...

Περισσότερα

Η Εταιρία ακολουθεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία, την οποία έχει εντάξει ως μια ξεχωριστή θεματική ενότητα στον γραπτό λόγο του συστήματος EN ISO 9001/2015, με στόχο να τεκμηριώσει όλα εκείνα τα επί μέρους βήματα, που αποτυπώνουν την MB (Mass Balance) Διαχείριση του RSPO φοινικέλαιου, το οποίο προμηθεύεται ως συστατικό, για το βιομηχανικό προ-τηγάνισμα της πατάτας, την οποία η εταιρία μεταποιεί, ώστε να προκύψει η προ-τηγανισμένη κατεψυγμένη πατάτα, η οποία πωλείται είτε με την εταιρική μπράντα (company brand), είτε ως προϊόν ιδιωτικής ετικέτας (private label product).

frozen french fries


Η εταιρία εφαρμόζει μια τεκμηριωμένη αποτύπωση, ως προς την ποσότητα του RSPO φοινικέλαιου που προμηθεύτηκε, την ποσότητα που χρησιμοποίησε για την μεταποίηση (βιομηχανοποίηση) του τελικού προϊόντος, την ποσότητα του τελικού προϊόντος που προώθησε στην αγορά, την ποσότητα του RSPO φοινικέλαιου που υπάρχει ανά πάσα στιγμή στην αποθήκη της εταιρίας και τέλος εκείνη την ποσότητα που θα πάει προς ανακύκλωση, κατά τα πρότυπα και ορισμούς του Περιβαλλοντικού Προτύπου. 

Σελίδα 1 από 3

Ενδεικτικό Πελατολόγιο

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα