Πιστοποίηση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων BRC
Παγκόσμιο Πρότυπο για την Ασφάλεια Τροφίμων
Η ασφάλεια και η προστασία των καταναλωτών σχετικά με τα τρόφιμα δεν είχε φτάσει ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι σε όλα τα σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή τροφίμων εργάζονται υπό αυστηρά πρότυπα έχει γίνει προαπαίτηση για το εξαγωγικό εμπόριο σ' αυτόν τον τομέα.
Tο πρότυπο BRC Global Standard αναπτύχθηκε από το Σύνδεσμο Λιανεμπόρων της Μ. Βρετανίας, (British Retail Consortium) και αποτελεί θεμελιώδες πρότυπο παγκόσμιας αναγνώρισης, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων. Το πρότυπο BRC ήταν το πρώτο που αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό GFSI (Global Food Safety Initiative) και στηρίζεται στις αρχές του HACCP δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην καλή βιομηχανική πρακτική (GMP) και στην ορθή υγιεινή πρακτική (GHP).
Το πρότυπο απαιτεί την εφαρμογή μιας σειράς συστημάτων, περιλαμβάνοντας:
• σχέδιο HACCP ασφάλειας τροφίμων
• σύστημα διαχείρισης της ποιότητας
• συστήματα για τον έλεγχο των συνθηκών λειτουργίας, των πρακτικών παραγωγής και υγιεινής.
Ποια είναι τα οφέλη της πιστοποίησης κατά BRC;
Η πιστοποίηση με το πρότυπο BRC επιφέρει σημαντικά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα:
• Ανταποκρίνεται στην ανάγκη για διατήρηση της ακεραιότητας και της φήμης καθώς και της εμπορικής ταυτότητας των προϊόντων.
• Βελτιώνει το σύστημα διαχείρησης της ασφάλειας τροφίμων.
• Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο από μεγάλους λιανεμπόρους και παραγωγούς τροφίμων.
• Αυξάνει την εμπιστοσύνη στα προϊόντα σας.
• Βελτιώνει τις σχέσεις και την συνέπεια με τους προμηθευτές σας.
• Εξασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων σας μέσω του τακτικού ελέγχου.
• Επιδυκνύει τη δεσμευσή σας στην ασφάλεια των καταναλωτών.
Η παρουσα πιστοποίηση παρέχεται μέσω συνεργαζόμενου φορέα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του BRC.